Kim Düzenliyor?
Uluslararası İstanbul Yayımcılık Profesyonel Buluşmalarına, Türkiye’nin en büyük yayımcı meslek birliği olan Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği (Turkish Press and Publishers Copyright&Licensing Society) tarafından Türk yayımcıları ile dünya yayımcılarının karşılıklı işbirliğinin artırılması, İstanbul’un bir telif marketi haline getirilmesi amacıyla 2016 yılında başlanmıştır.
İlki Şubat 2016’da 14 ülkenin katılımıyla gerçekleşen programın ikincisi Mart 2017’de düzenlenmiş ve programa 21 farklı ülkeden katılım sağlanmıştır. 4 gün süren program, uluslararası katılımcılara Türk yayımcılarıyla buluşma, Türkiye pazarı hakkında fikir sahibi olma ve telif alış-satış imkanı sunmuştur.
09 – 11 Mart 2018 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek Uluslararası İstanbul 3. Yayımcılık Profesyonel Buluşmalarında ise 50 ülkeden 100’ü aşkın yayımcının katılımı hedeflenmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Valiliği ve İstanbul Kalkınma Ajansı’nın destekleri ile gerçekleştirilen programa, kamu ve özel kurumlar da katkı sağlamaktadır.
Önemli Tarihler
1 Program başvurularının alınması: 01 Kasım 2017
2 Program son başvuru tarihi: 31 Aralık 2017
3 Başvuruların değerlendirilmesi: Ocak 2018
4 Programa kabul edilen yayımcıların ilan edilmesi: 01 Şubat 2018
5 Program tarihi: 09-11 Mart 2018
Programa kimler başvurabilir?
• Yayınevi Yöneticileri
• Editörler
• Telif Ajansları
• Yayımcı Meslek Birlikleri
• Yayımcı Sivil Toplum Kuruluşları
İstanbul Uluslararası Yayımcılık Profesyonel Buluşmalarına Nasıl Başvurulur?
İstanbul Uluslararası Yayımcılık Profesyonel Buluşmalarına kayıtlar web sitemiz üzerinden online olarak yapılacaktır. Kayıt yaptığınız hesabın ikili buluşmalar sisteminde görünür olması için başvuru formunda yıldız işaretiyle (*) gösterilen zorunlu alanları doldurmanız gerekmektedir. Siteye kayıt işlemleri aşağıdaki gibidir:
Adım 1
Yeni katılımcılar www.fellowship.istanbul sitesinde hesap açmalıdırlar. Sağ üst köşede bulunan “Türk Yayımcı Listesine Kayıt Olun” yazısına tıklayın ve açılan sayfada istenen bilgileri eksiksiz girin.
Adım 2
Kayıt olduktan sonra sistemimizden hesap doğrulama maili gelene kadar beklemeniz gerekmektedir. Gelen mail spam maillerine gitmiş olabilir, bu yüzden lütfen spam maillerinizi kontrol ediniz. Eğer hesap doğrulama maili gelmediyse, sitede oluşturduğunuz hesabınıza giriş yaptığınızda doğrulama mailini tekrar gönder seçeneği çıkacaktır.
Adım 3
Hesabınızı doğruladıktan sonra www.fellowship.istanbul adresinden hesabınıza giriş yapabilir ve başvuru formunu doldurarak İstanbul 3. Uluslararası Yayımcılık Profesyonel Buluşmalarına katılabilirsiniz. Kullanıcılar, başvuru forumunu doldurmaya daha sonra devam etmek üzere sistemden çıkış yapabilirler. Yapılan tüm değişiklikler otomatik olarak kaydedilecektir.
Adım 4
Güncellemelerinizi 31 Aralık 2017 tarihine kadar tamamlamanız gerekmektedir. 1 Şubat 2018 tarihinde yurt dışı katılımcıları belli olduktan sonra hesabınıza giriş yaparak kendi randevu takviminizi oluşturabilirsiniz.
Programa nasıl başvurulabilir?
Başvurular 1 Kasım – 31 Aralık 2017 tarihleri arasında www.fellowship.istanbul adresinden başvuru formu doldurularak yapılabilir.
Program:
Uluslararası İstanbul 3. Yayımcılık Profesyonel Buluşmaları ayrıntılı program akışı 1 Şubat 2018’de belirlenecektir. Program kapsamında yapılan etkinlik türleri aşağıdaki gibidir:
1.Yayımcı buluşmaları
Programa yurt dışından katılım sağlayan yayımcılar ile Türk yayımcıların telif alışverişi hakkında görüşmeler gerçekleştirdiği buluşmalardır. Söz konusu yayımcı buluşmalarında yayımcılar sektörle ilgili karşılıklı fikir alışverişinde bulunmak, ülkelerinin yayımcılık pazarına dair bilgi ve birikimlerini aktarmak, ortaklıklara ve desteklere yönelik olarak nelerin yapılabileceğine dair öngörülerini paylaşmak için ikili görüşmelerde bulunacakları randevu sistemi kurulacaktır. Yarım saatlik görüşmeler önceden yapılan randevu sistemi ile planlanacak, farklı ülkelerden gelen yayımcıların birbirleri ile sağlıklı iletişim kurabilmeleri için farklı dillerde tercümanlık hizmeti sunulacaktır.
2.Saha ziyaretleri
Fuar açılışından sonra yayım türlerine göre gruplara ayrılan konuk yayınevleri yetkili temsilcileriyle fuar alanında bir tur gerçekleştirilecektir. Bu turlarda katılımcılar program akış durumuna uygun olarak yayınevlerini stantlarında ve çalışma ofislerinde ziyaret edeceklerdir.
3.Akademik sunumlar
Program süresince dijital yayıncılık, audio yayıncılık, lisanslama, PLR ve telif sözleşmeleri gibi çeşitli konularda akademik sunumlar olacaktır.
4.Sektörel sunumlar
Yayım sektörünün Türk ve yurt dışı katılımcıları tarafından önde gelen aktörleri sektörle ilgili sunumlar gerçekleştirecektir. Çocuk, kültür ve akademik yayımcılıklar, telif alım satımları, meslek birlikleri tarafından yapılan sektörel sunumlar ve proje tanıtımları yapılacaktır.
5.Gezi programları
Program kapsamında İstanbul Boğazı’nda yemekli bir yat gezisi organizasyonu yapılacaktır.
6.İş yemekleri
Programımız kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı yetkilileri ile İstanbul Valiliği yetkilileri katılımıyla yurt içi ve yurt dışından sektör temsilcileri akşam yemeklerinde bir araya gelecektir.
Detaylı bilgi ve başvuru için lütfen tıklayın.
Comment here